Ingrediƫnten:
600 g varkens- of ossenhaas
50 g Parmigiano Reggiano vlokken
6 plakjes Parmaham
3 teentjes knoflook
een takje rozemarijn
75 cl Lambrusco
25 cl Marsala
1 dl slagroom
1 dl olijfolie
25 g boter
zout en peper
Benodigdheden: keukentouw
Bereiding :
- Snij de varkenshaas over de gehele lengte bijna open en open het als een boek.
- Vlees tussen 2 lagen plasticfolie op plank leggen en met de bodem van een koekenpan of zijkant van een groot mes platslaan. Vlees met zout en peper bestrooien.
- Leg dwars op het vlees de plakjes dungesneden Parmaham en de Parmigiano Reggiano vlokken. Rol het vlees op en knoop er op gelijke afstanden keukentouw om.
- Verhit op middelhoog vuur de olijfolie met de boter en zodra de boter gesmolten is leg je de knoflookteentjes en de gehakte rozemarijn erbij. Zodra het een kleurtje krijgt leg je het vlees in de pan en bak je het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
- Voeg vervolgens de Lambrusco en de Marsala aan het vet toe, laat aan de kook komen, leg het vlees weer terug in de pan en laat het vervolgens 20 minuten sudderen.
- Haal vervolgens het vlees uit de pan.
- Doe vervolgens de slagroom bij saus, zet het vuur hoog en laat de saus enkele minuten inkoken. Maak op smaak af met zout en peper.
- Verwijder de touwtjes van het vlees, snij het vlees in dikke plakken en serveer de saus over het vlees.
Het vlees kan goed van te voren bereid worden :
Snij het vlees in dikke plakken. Verhit de saus in een
koekenpan, voeg eventueel nog wat bouillon toe. Verwarm de plakken vlees enige minuten in de hete saus. Maak de borden op.
Recept van Academia Barilla
Ik heb in december vrijwel hetzelfde recept gemaakt maar dan van Luana Belmondo
BeantwoordenVerwijderen