Dit is een onderdeel van de feestelijke Chinese maaltijd.
Eenvoudige recepten, snel klaargemaakt, mits je de voorbereidingen hebt getroffen.
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr. ongepelde grote garnalen
25 gr doperwten
1 el plantaardige olie
1 el plantaardige olie
1 à 2 druppels sesamolie
Voor de marinade:
1 el maizena of aardappelmeel
1 el witte wijn
zout en peper
Voor het bindpapje:
1/3 el maizena of aardappelmeel
1 el witte wijn
1/3 el suiker
snuf zout
1 el kippenbouillon
Voorbereiding:
- Pel en was de garnalen, Zet de garnalen in de marinade.
- Meng de ingrediënten voor het bindpapje.
Bereiding:
- Verhit de olie in de wok op matig hoog vuur, voeg de garnalen toe, zorg dat ze niet aan elkaar plakken.
- Voeg de doperwten toe,
- Zodra de garnalen roze zijn het vuur hoog zetten, en er gelijk het bindpapje doorroeren. De saus bindt in enkele seconden.
Direct opdienen.
Recept van Recettes d' une Chinoise
Het zijn heel neutrale smaken. Volgende keer zal ik de garnalen na het bakken uit de pan halen, de erwtjes roerbakken, 1 plakje gehakte gember erbij en dan een sausje van 1/2 el sojasaus, 1/2 tl azijn en 1/2 tl suiker erdoor, aan de kook brengen en de garnalen er door roeren.
Eventueel met 1 tl sesamolie besprenkelen alvorens te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten