Ingrediënten voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):
1 liter
kippenbouillon( uit potje)
Eventueel nog
extra gaar kippenvlees
75 gr dunne
rijstnoedels ,eiernoedels of shiratakinoedels
2 dl
kokosmelk
1 stuk verse
gemberwortel van 3-4 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels
vissaus
1 grote rode
peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 theelepel
kurkuma
1 theelepel
tamarindepasta
1 theelepel
bruine basterdsuiker
2 eetlepels
limoensap
400 gr
Thaise roerbakgroenten
2-3
eetlepels verse gehakte koriander (eventueel)
Bereiding:
- Doe de noedels in een kom, giet er kokend water over en laat ze 4 minuten staan (of: kook ze conform de aanwijzingen op de verpakking). Giet de noedels af en houd ze warm tot gebruik.
- Verhit de kippenbouillon in een grote pan. Voeg alle ingrediënten, behalve de roerbakgroenten en de noedels, toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg de groenten toe aan de kokende soep, laat deze een paar minuten meekoken en doe dan de noedels erbij.
Gebaseerd op een recept uit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten