Ingrediënten:
2 tenen
knoflook, grof gehakt
2 uien, grof gesnipperd
2 wortels, grof gehakt
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1,5 liter groentebouillon van 2 blokjes
400 g bimi of broccoli, in stukjes
1 blik limabonen (á 400 g), uitgelekt en afgespoeld
extra vergine olijfolie
crème fraîche, voor erbij (eventueel)
Jamie Oliver:
'Deze romige soep zit bomvol groenten. Broccoli, bleekselderij, wortels en limabonen vormen de basis voor deze makkelijke soep. In een oogwenk op tafel!'
Bereiding:
- Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel; bak dan de wortels, bleekselderij en rozemarijn mee tot ze zacht zijn.
- Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10–15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de broccoli toe en warm die 2 minuten mee. Pureer de soep heel kort in de keukenmachine (er mogen nog grove stukken groente in zitten), voeg de limabonen toe en kook de soep nog eens 5 minuten door. Voeg zout en peper toe, besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten