Ingrediƫnten:
1 komkommer
rode ui
1 teentje knoflook
chilipeper of sambal naar smaak
Eventueel aan te vullen met wat je nog in huis hebt zoals radijs, wortel, paprika, kool
7 el azijn
2 tl suiker
zout en peper
Bereiding:
- Snij de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij alle groenten in dunne plakjes, staafjes of blokjes.
- Doe de azijn, de suiker en het zout in een pannetje en verwarm dit net zolang totdat het zout en de suiker zijn opgelost. Haal dan de pan van het vuur. Proef en voeg naar smaak eventueel azijn, suiker, water en/of zout toe.
- Doe alle groenten in een bakje (een hoge beker van de staafmixer werkt uitstekend) en giet de azijn er overheen. Zorg ervoor dat de groente onder staat (goed aandrukken). Als dit niet het geval is kun je nog een beetje water toevoegen. Je kunt ook een kwartiertje wachten want door het zuur, de suiker en het zout verliezen de groenten water waardoor er vanzelf meer vocht komt. Daarna alles goed aandrukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten