Pagina's

maandag 11 mei 2015

Alioli saus met de staafmixer






Alioli ofwel aïoli is gewoon knoflook met olie. Dat recept staat hier. Alioli saus is meer als een knoflookmayonaise en die kun je heel gemakkelijk met de staafmixer maken.

Ingrediënten:
250 ml olie naar smaak. Bijv. half olijfolie en half een andere neutrale olie.
2 (of meer of minder, naar smaak) fijngehakte tenen knoflook.
1 el citroensap
1 ei op kamertemperatuur.
2 snufjes zout

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in bovenstaande volgorde in de mengbeker van de staafmixer.
Zet de staafmixer op de bodem van de beker en laat die zo staan, zet hem aan en beweeg hem niet. Je ziet dat van onder af aan de knoflookmayonaise ontstaat. Helemaal op het laatst mag je de staafmixer langzaam omhoog halen.

De aliolisaus is lekker bij vis, aardappelen, garnalen, stokbrood. En het verjaagt vampieren volgens de mevrouw op de video.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten