Er lag nog hertenfilet in de diepvries, die moet dus echt op voor de zomer. Op24Kitchen vond ik een recept met raapsteeltjes; zo werd het het toch nog een lenterecept. De sinaasappelchutney van mijn zus smaakte er voortreffelijk bij. Hier staat haar recept.
Gemarineerde hertenrugfilet:
0.5 bosje rozemarijn
0.5 bosje tijm
2 teentjes knoflook
200 ml olijfolie
3 kruidnagels
3 jeneverbessen
450 g hertenrugfilet
2 el boter
Raapsteeltjespuree:
700 g kruimige aardappels
400 g raapsteeltjes
200 ml melk
2 el boter
1 nootmuskaatbol
50 g Parmezaanse kaas
Bereiding:
Marinade hertenrugfilet
Marinade hertenrugfilet
Ris en hak de rozemarijn en tijm fijn. Pel en snijd de knoflook grof.
Maak een marinade van de olijfolie, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, de
kruiden en versgemalen peper. Laat het vlees hier circa 20 minuten in
marineren.
Raapsteeltjespuree
Schil, was en halveer de aardappels. Kook ze in circa 20 minuten gaar
in kokend water met een beetje zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Maal de aardappels met de passe-vite tot een puree. Snijd de raapstelen grof en
meng met de warme puree. Breng op smaak met melk, boter en een beetje zout en
versgemalen peper. Rasp er een beetje verse nootmuskaat en Parmezaanse kaas
doorheen.
Hertenrugfilet bakken
Verhit de boter in een pan en bak het hert in circa 5 minuten om en om
goudbruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal het vlees uit de
pan en laat circa 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Serveren
Trancheer de hertenrugfilet en leg het vlees op de raapsteeltjespuree.
Garneer met sinaasappel uit de chutney.
Recept van
Geen opmerkingen:
Een reactie posten