In Spanje worden varkenshaasjes meestal in plakken gesneden en gebakken. Zoals deze solomillo de cerdo con pimiento:
Ingrediƫnten:
Varkenshaas in plakken gesneden
3 grote rode paprika's, in reepjes gesneden
2 el olijfolie
zout en peper
1 teen knoflook, heel fijn gehakt
Bereiding:
- Bak de knoflook in een koekenpan met de olie en verwijder de knoflook wanneer ze bruin is.
- Bestrooi de plakken vlees met peper en zout, leg ze in de knoflookolie en bak ze een minuut of vijf. Haal ze uit de pan en leg ze opzij tussen twee borden.
- Leg vervolgens in dezelfde pan de paprikareepjes en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg eventueel wat water, bouillon of tomaat toe.
- Leg na een kwartier de plakken vlees terug in de pan en laat ze op middelhoog vuur warm en gaar worden.
(In Spanje laten ze het vlees vaak veel langer bakken en sudderen)
Gegeten met blote billetjes in het gras
Geen opmerkingen:
Een reactie posten