Zalm met ansjovis-knoflookboter |
Een heerlijk recept waarmee je de wat saaie kweekzalm een stuk spannender maakt.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 el zachte boter
4 ansjovisfilets, kleingesneden
1 dikke of 2 kleine knoflooktenen, fijngesneden
1/2 tl zout
versgemalen peper
4 zalmfilets van 170 à 225 gram
2 el kappers, gewassen en gedroogd
1/2 citroen
fijngehakte peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200⁰C.
- Meng in een kleine kom de boter, ansjovis, knoflook, zout en peper.
- Neem een pan die in de oven kan en verwarm daarin de helft van de ansjovisboter. Voeg de vis toe met de huid naar beneden. Bak 3 minuten op hoge hitte tot de huid bruin is, ondertussen lepel je de hete saus over de vis.
- Strooi de kappers in de pan en zet de pan in de oven. Na 8 tot 10 minuten is de zalm gaar.
- Haal de pan uit de oven en voeg de rest van de ansjovisboter toe totdat ze smelt. Leg de zalmfilets op de borden en lepel er de botersaus over. Knijp er wat citroensap over en garneer met de gehakte peterselie.
Was lekker. Recept uit de New York Times van Melissa Clark
Geen opmerkingen:
Een reactie posten