Het recept is van Danny Jansen uit het programma grenzeloos koken van 24Kitchen. Hij maakt een zelfgemaakte sriracha saus. Ik gebruikte kant en klare sriracha.
Ingrediënten:
8 kippendijen zonder bot
2 rode uien
2 rode paprika's
zonnebloemolie
4 el cashewnoten
Marinade:
2 el sojasaus
2 el Shoaxing rijstwijn
1 el maïzena
Sausje:
2 el sirachasaus
2 el sojasaus
2 el Shoaxing rijstwijn
1 el hoisinsaus
1 el sesamolie
Bereiding:
- Marinade: Meng de sojasaus, shaoxing rijstwijn en maïzena met elkaar tot de maïzena is opgelost. Marineer de kippendijen circa 10 minuten op kamertemperatuur.
- Meng de sojasaus, shoaxing rijstwijn, hoisinsaus, sesamolie en 2 theelepels sirachasaus.
- Pel en snijd de rode uien in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukjes.
- Verhit een scheut olie in een pan met een dikke bodem bak de kip circa 1 minuut. Voeg de rode uien, paprika’s en de saus toe en laat circa 10 minuten op laag vuur koken tot de kip gaar is. Scheut water erbij zonodig. Meng net voor het serveren de cashewnoten erdoor.
Serveer de pittige srirachakip met rijst of noedels
Geen opmerkingen:
Een reactie posten