Als je bij Ristorante Babbo in New York gaat eten maak je grote kans George Clooney of een andere celebrity met Italiaanse roots tegen te komen.
Amal and George Clooney spotted at
Babbo restaurant in NYC 03.04.2015 |
Dit recept komt uit Babbo's keuken:
Ingrediënten voor 4 personen:
4 doradefilets met vel
8 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 grote rode paprika’s, in
stukjes
2 grote gele paprika’s, in
stukjes
1 eetlepel tijmblaadjes,
fijngehakt
1 eetlepel suiker
1 theelepel chilipepervlokken
1 bos waterkers, dikste stelen
verwijderd
2 eetlepels pijnboompitten
1 teen knoflook, in plakjes
125 ml extra vergine olijfolie
Bereiding:
Verhit 4 eetlepels olijfolie in
een pan met dikke bodem. Voeg de rode ui, paprika, tijm, suiker en
chilivlokken toe en draai het vuur middelhoog. Laat 10-12 minuten bakken, tot de
paprika’s zacht zijn, maar nog wel vorm en kleur hebben. Proef en maak de
peperonata op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
Pesto: pureer de waterkers,
pijnboompitten, knoflook en extra vergine olijfolie in een blender of
keukenmachine. Proef en maak de pesto op smaak met zout en versgemalen peper.
Snij de huid van de visfilets op het dikste gedeelte in. Bestrooi de visfilets met zout en
peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan tot de olie begint te
roken. Leg de visfilets op de huid in de pan en schud zachtjes zodat ze niet aan
de bodem kleven. Draai het vuur middelhoog en laat de vis 6-7 minuten bakken,
tot de huid krokant is en het visvlees net gaar. (Ik krijg een beter resultaat door de vis met de huid beneden tegen de pan aan te drukken en niet te bewegen)
Keer de filets, voeg de
peperonata toe en breng aan de kook. Haal de visfilets daarna zo snel mogelijk uit de
pan en leg ze op de voorverwarmde borden. Schep de peperonata over de vis en bedruppel met
waterkerspesto.
Meer recepten van Ristorante Babbo vind je in het Recipe Archive van Babbo.
Meer recepten van Ristorante Babbo vind je in het Recipe Archive van Babbo.
Mario Batali van Ristorante Babbo en nog dertien andere restaurants. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten