David Lebovitz, patissier en kookboekenschrijver uit Californië die in Parijs woont, blogt dat hij ondanks de overdaad aan heerlijk voedsel in Frankrijk, in augustus een onweerstaanbare heimwee heeft naar verse suikermais. Hij verbaast zich erover dat wij mais zien als veevoeder en toch mais in blik kopen. Verse mais is veel lekkerder en niet te vergelijken.
En hij heeft gelijk. Het is voor het eerst dat ik verse rauwe suikermais eet en ik heb ervan gesmuld.
Ingrediënten:
2-3 st verse suikermais
350 gr cherry tomaten (of trostomaten in stukjes)
1 rijpe avocado
1/2 komkommer, geschild en zonder zaadjes
verse basilicumblaadjes of platte peterselie
zwarte peper uit de molen
Vinaigrette:
2 el rode wijnazijn
4 tl Dijon monsterd
1-2 lente-uitjes kleingesneden (1-2 el)
1 tl zeezout
7 el extra vergine olijfolie
Foto David Lebovitz |
Bereiding:
- Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolven. Snijd de maiskorrels met groot mes van de kolven.
- Snijd de cherry tomaten door de helft.
- Pel de avocado en snijd het vlees in stukjes. Snijd de komkommer in even grote stukjes.
- Doe de maiskorrels, tomaten, komkommer en basilicum of peterselie in een schaal en maal er peper over.
- Klop in een klein bakje de azijn, mosterd, lente-ui, zout en olijfolie. Schenk over de salade en meng voorzichtig. Proef op zout en peper.
De salade kan meteen gegeten worden of een paar uur bewaard worden. (Hij kan in de koelkast bewaard worden, maar moet op kamertemperatuur gegeten worden). Het lekkerst is hij op dezelfde dag.
Je kunt nog andere ingrediënten toevoegen zoals: zoete puntpaprika of scherpe peper, gegrilde paprika, rode ui of voeg een ander tuinkruid toe zoals dille, oregano of bieslook naar smaak.
Ook grof gehakte ontpitte olijven, groene of zwarte, en verkruimelde feta of blokjes gebakken halloumi kunnen er goed door.
Wanneer je er een hoofdgerecht van wilt maken kunnen stukjes gaar kippenvlees, verkruimelde bacon, garnalen, hard gekookt ei of gerookte tofu toegevoegd worden. En, als je hebt, is kreeft of krabvlees geweldig.
Lekker!
Recept van David Lebovitz
Geen opmerkingen:
Een reactie posten