Pagina's

vrijdag 27 november 2015

Kipfilets gevuld met pastrami en kasserikaas






Kasseri is een Griekse halfharde kaas van schapen- en geitenmelk, die ze regelmatig bij Lidl gedurende de Griekse week  verkopen. Je kunt natuurlijk ook een andere kaas naar smaak gebruiken.


Ingrediënten:
4 kipfilets
4 el gehakte peterselie
plakjes pastrami of pasturma, grof gesneden
zout en peper
2 el boter
2 el olijfolie extra vergine
2,5 dl witte wijn
1 dl kippenbouillon
sap van 1 citroen
2 tomaten, gesneden

Bereiding:
Verhit de oven voor op 180C

  1. Smelt 1 el boter in een pan met dikke bodem en braad de kipfilets om en om bruin. Leg ze apart en laat ze afkoelen.
  2. Meng in een kom de peterselie. pastrami en kaas. Snij de kipfilets open als een broodje, leg de vulling erin en sluit goed, zet eventueel vast met een prikker.
  3. Bestrooi de kipfilets met weinig zout.
  4. Doe de olie in een ovenschaal, voeg het bakvet uit de andere pan erbij en leg de kipfilets erin. Giet de bouillon en de wijn erbij. Doe het citroensap, de peper en de stukjes tomaat erbij. Bak 25-30 minuten in de oven.
  5. Haal de schaal uit de oven en giet de jus in de bakpan. Voeg 1 el boter toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus.
  6. Serveer de kip en besprenkel met de jus. Garneer met stukjes tomaat en serveer.


Recept Diane Kochilas




Geen opmerkingen:

Een reactie posten