Zeebaarsfilets, lekker dik bestreken met eigengemaakte Cajunkruiden.
Ingrediënten:
125 gr boter
6 visfilets, zoals zeebaars, red snapper
2 el Cajunkruiden
2 tl zoet paprikapoeder
Ingrediënten Cajunkruiden:
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
2 tl witte peper
2 tl grofgemalen zwarte peper
1,5 tl cayennepeper
2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
Bereiding Cajunkruiden:
Alle ingrediënten mengen en in een kruidenpotje bewaren. In plaats van uien- knoflookpoeder kan ook uien- en knoflookzout worden gebruikt.
Bereiding vis:
- Boter in een pannetje smelten en er de visfilets mee bestrijken.
- Cajunkruiden mengen met paprikapoeder en hiermee de filets gelijkmatig en dik inwrijven.
- Verhit een koekenpan. Visfilets per twee in de hete pan doen en bij hoge temperatuur aan beide kanten 1-2 minuten bakken. De buitenkant moet zwart geblakerd zijn. Zo nodig boter toevoegen en het dunne staartgedeelte met een houten spaan iets optillen, zodat het dunne gedeelte niet verbrandt.
- Warm serveren met de overgebleven boterjus.
Gegeten met frieten van zoete aardappelen en aïoli.
Recept uit Cajun koken van Anne Wilson.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten