Pagina's

woensdag 16 december 2015

Zoetzure rodekoolsalade van Nigella



Het zoete komt van het ananassap en het zure van de limoenen.


Ingrediënten voor 10-12 personen:
een rode kool, gehalveerd
4 dikke of 6 dunne lente-uitjes
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 rode peper zonder zaadjes
flinke bos, ongeveer 100 gram, koriander
250 ml ananassap uit een pak
2 limoenen, goed gewassen onder de warme kraan
1,5 el zeezoutvlokken of naar smaak
2 tl geroosterde sesamolie
2 tl ahorn (maple) siroop



Bereiding:

  1. Neem je allergrootste schaal, pan of teiltje. Je moet straks de kool met de andere ingrediënten mengen en dan is een grote schaal niet groot genoeg. Snijd de kool nog eens door, dus dan heb je een kwart kool. Snijd met een scherp mes de kool in zo dun mogelijk. Ik deed dit deels met de mandoline.
  2. Snij de lente-uitjes in luciferlange stukken en dan nog eens in reepjes in de lengte. Voeg toe aan de kool.
  3. Snij de paprika's in heel fijne reepjes. Doe bij de kool en de lente-ui.
  4. Snij de rode peper heel fijn, en doe hetzelfde met de koriander - steeltjes en blaadjes. Doe de peper en een eetlepel gehakte koriander bij de kool.
  5. Neem een maatbeker en roer daarin de ananassap, rasp en sap van 1 limoen en ook het sap van de helft van de andere limoen. Doe het zout, de sesamolie en de ahornsiroop erbij en roer door. Giet over de kool, meng goed door elkaar en laat tenminste 15 minuten, tot 2 uur staan alvorens te serveren. Strooi de resterende koriander erover.
Ik vond het wel lekker


De koolsalade kan nog drie dagen in de koelkast bewaard worden, hoewel de groenten dan wat zachter zullen zijn en wat minder fel van kleur:




Uit: Simply Nigella Christmas Special Recipes 2015. Zij at het met ham uit de oven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten