Ingrediënten voor 2 st:
300 gr biefstuk met de hand gehakt
1 el kappers, uitgelekt en gehakt
2 sjalotten, fijngehakt
2 el platte peterselie, fijn gehakt
1 el extravergine olijfolie
2 augurkjes (cornichons). fijn gehakt
3 scheutjes tabasco
1/2 tl zout
2 tl vers gemalen peper
2 eigelen
2 plakken taleggiokaas
olijfolie om in te smeren
Daarbij: olijf-ciabatta broodjes en gemengde sla.
Bereiding:
- Doe het vlees in een schaal met alle andere ingrediënten behalve de kaas en de olijfolie en meng goed.
- Vorm twee burgers. Smeer in met olijfolie.
- Stop een plak kaas in elke burger.
- Verhit de grillplaat op hoog vuur en gril de burgers 3-4 minuten aan elke kant.
- Serveer in de ciabattabroodjes met wat sla.
Recept James Martin uit BBC Saturday Kitchen best bites.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten