Een makkelijke maaltijdsalade. Je hoeft alleen maar de sperziebonen te blancheren en een ei te bakken.Verder is het een kwestie van snijden en mengen.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 eieren
olie om in te bakken
250 gr sperziebonen of kousenband
2 trostomaten, in plakjes
1 halve komkommer, in de lengte gesneden en in plakjes
1 chilipeper, in ringetjes
geroosterd sesamzaad
Dressing:
3 volle eetlepels pindakaas
1 el lichte sojasaus
1 geraspt teentje knoflook
sap van een limoen
Bereiding:
- Kook de sperziebonen in kokend water beetgaar. Laat afkoelen onder de koude kraan.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Verdun met een eetlepel water. Het moet een vloeibare pindasaus worden. Proef en maak af op smaak.
- Verdeel de bonen, tomaat en komkommer over de borden.
- Bak de eieren.
- Leg op elk bord een gebakken ei en garneer met de chilipeper, sesamzaad en sprenkel er de pindasaus overheen.
Recept Warren Mendes Delicious Australië.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten