Over het bakken van tong lopen de meningen uiteen. Met olie of zonder, met of zonder bloem, ik zag eens een Belgische kok die eerst zeezout op de bodem van de pan strooide.
Deze sliptongetjes zoals Kok Ralph Woerde ze bakt zijn voortreffelijk. Bekijk de video op Foodtube (zie hieronder).
Ingrediƫnten:
Tong op kamertemperatuur
Geklaarde boter
peper en zout
Bereiding:
Knip de zijgraaten weg
Knip het eventuele kuit weg
Kraak de vissen, d.w.z. ruggetje uittrekken
Droog de vissen
Peper en zout aan beide kanten
Bloem de vissen, klop de bloem af
Laat de pan warm worden, niet loeiheet.
Giet ruim boter in de pan
Leg de vissen er om en om in
Schud een beetje met de pan, bak de vissen 2 Ć 3 min per kant
Duw om de gaarte te zien met de vinger op de graat achter de kop; de filet moet een beetje wijken.
Leg de vissen even op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen alvorens ze op een voorverwarmd bord te leggen.
Moet je voor meer mensen bakken: leg de vis op een ovenplateau en laat ze op het moment van serveren 1 minuut in de oven op 180 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten