Ik was de afgelopen weken aan het Gardameer. Heerlijk gegeten, natuurlijk heel veel ijsjes en de specialiteit van het Gardameer: forel. Wij kennen hier de forel en de zalmforel. Daar kennen ze behalve de zalmforel de trota in carpione, lacustre en fario.
Meestal worden ze eerst 'gevlinderd', over de lengte opengesneden, graat verwijderd en daarna gegrild of gebakken.
Forel in agro dolce met sinaasappel, rozijnen en pijnboompitten |
Ik vroeg hier bij mijn buurt-viskraam om de forel te 'vlinderen' en men vond het maar al te leuk om eens echt professioneel te werken en niet alleen gebakken vis te verkopen.
Verder is het recept heel eenvoudig:
Op de barbecue of de grillplaat klaarmaken:
- Bestrijk de opengelegde forel met olijfolie en peper en zout.
- Grill op de hete ingevette gril eerst de vleeskant kort. Draai de forel om en gril de huidkant.
- Haal de forel licht door de bloem en bak de forel in de koekenpan in wat olijfolie.
- Strooi er peterselie of rucola over.
- Serveer met citroen en bijvoorbeeld met salsa verde.
Wat we nog meer aten:
Sauté van mosselen en vongole - net te laat gefotografeerd. Was heel lekker. |
Vissoep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten