Pagina's

zondag 2 oktober 2016

Kipfilet of haasjes met verse mais





Ingrediƫnten:
4 enkele kipfilets, ongeveer 700 gram
zout en peper
1 grote maiskolf
1 el boter
3 el fijngesneden sjalotjes
60 ml droge witte wijn
1 el Dijonmosterd
125 ml slagroom
2 el gesneden kervel of peterselie

Bereiding:

  1. Bestrooi de kip met zout en peper
  2. Snij de korrels van de maiskolven. (Zet de kolf rechtop en ga er met een groot mes langs). Zet apart.
  3. Verhit de boter in een koekenpan die groot genoeg is om de kip in een enkele laag te leggen. Voeg de kip toe, bak 3 minuten en draai om. Doe een deksel op de pan en bak nog 5 minuten.
  4. Leg de kip op een serveerschaal. Doe in de koekenpan de sjalotten en bak ze kort. Voet de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mais en de mosterd toe.
  5. Doe de slagroom erbij (ik had alleen Griekse yoghurt in huis en dat was ook lekker) en meng. Breng aan de kook en roer er de kervel of peterselie door. Giet en schraap de saus uit de pan over de kip en serveer.


Voor mij was het een snel lunchgerecht en het smaakte best.

Recept Pierre Franey 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten