Ingrediënten voor 2 personen:
200 gr mager rundergehakt
1 el ongezouten pinda's
5 cm gember kleingehakt of geraspt
2 tenen knoflook fijngehakt
sesamolie
2 steranijs
1 tl vloeibare honing
1 tl vissaus
1 tl sojasaus
1 à 2 limoenen*
150 gr bruine rijstnoedels of andere naar smaak
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper
200 gr gemengde salade met wortel
verse koriander
- Rooster de pinda's licht in een droge koekenpan, maak ze fijn in een vijzel en doe ze in een bakje. Pel/schil de knoflook en gember en hak ze fijn.
- Doe 1 el sesamolie en de steranijs in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt roe,
- roer het los met een houten lepel, voeg de helft van de knoflook en de gember toe plus de honing. Roerbak 5 minuten bruin en krokant. Verwijder de steranijs.
- Vijzel intussen de rest van de knoflook en de gember tot pasta in de vijzel en meng er de vis- en sojasaus door plus het limoensap. Dit is de dressing.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Snij de bosuitjes en de chilipeper (desgewenst zonder zaadjes) in ringetjes. Verdeel de salade in kleine stukken en de wortel in reepjes
- Leg de salade op de borden, voeg de noedels toe. Lepel er de dressing over, bestrooi met het gehakt, de peper, lente-uitjes, de pinda's en de koriander.
* In het recept staat 2 limoenen, maar dat vind ik te zuur.
Uit Everyday Super Food.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten