Pagina's

zaterdag 14 januari 2017

Boerenkool met kapucijners en worst



Januari is natuurlijk de afslank - detox - gezondheidsmaand, tenminste de eerste dagen. In de Allerhande van deze maand stond ook deze supergezonde pan met boerenkool en kapucijners

Ingrediƫnten:
1 teen knoflook
240 g scharrelbraadworsten of Catalaanse wostjes
1 el olie
2 tl gedroogde rozemarijn
800 g tomatenblokjes (blik )
300 g boerenkool
800 g jonge kapucijners (veldertjes) uit blik.

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
  2. Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Variatietip:
Vervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.

Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.


Ik vond het niet geweldig; er ontbrak iets aan. Beter naar mijn idee kan je met dezelfde ingrediĆ«nten dit recept nemen: Toscaanse kool met bonen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten