Pagina's

zaterdag 11 maart 2017

Hotdog met leverkaas



Het voordeel van de tijdelijke Lidl aanbiedingen is, dat je dingen uitprobeert die in andere winkels niet te krijgen zijn en dus nooit zou eten, zoals deze zeer dikke plakken niet echt lekker uitziende Leberkäse nach bayerischer Art.



Ingrediënten voor 4 stuks:
200 gr leverkaas, liefst de Duitse
2-3 el olie
1/2 bosje bieslook
150-200 gr remouladesaus zelf gemaakt of uit pot
1 el mosterd
1 romainesla
4 zachte witte puntjes of pistoletjes
2 el gebakken uitjes (bakje)

Bereiding:

  1. Als je de remouladesaus zelf wilt maken: meng mayonaise, klein gesneden augurken, geraspte ui, kappertjes en tuinkruiden zoals peterselie door elkaar.
  2. Snijd de leverkaas in blokjes. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak er de leverkaas goudbruin in.
  3. Snijd intussen de bieslook fijn. Roer de remouladesaus, de mosterd en de bieslook door elkaar. Snijd de sla in reepjes. Snijd de puntjes bovenlangs in en bestrijk met de remouladesaus. Vul met sla en de leverkaas. Bestrooi met de gebakken uitjes.


Dit valt beslist onder de categorie Lekker Vies. Lidl heeft drie soorten Leberkase: kip, kalkoen en varken. Het heeft de structuur van Smac - meen ik me te kunnen herinneren.

Recept uit Kochen & Geniessen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten