Het gerecht voor 2 personen |
Ingrediënten voor 4 personen:
2 varkenshaasjes
kruidenroomkaas
Voor de marinade:
500 milliliter rode wijn of 500 milliliter witte wijn
2 eetlepels olijfolie
6 teentjes knoflook (geplet, ongepeld)
1 eetlepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 stukje foelie
4 peperkorrels
De ovengroenten:
1 venkel
2 Granny Smith appels
½ knolselderij
300 g culinaire krielaardappelen
2 lente-uitjes
Olijfolie om te besprenkelen
Voorbereiding:
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal en leg hier de varkenshaasjes in, wentel ze even rond en zet ze afgedekt circa 4 uur in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem de varkenshaasjes uit de marinade, zeef de marinade. Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in, maar niet door. Doe er een lepel kruidenroomkaas in en vouw de haasjes dicht. Bind er zonodig keukentouw om.
- Verwarm de olie en braad de varkenshaasjes rondom aan. Laat het vlees in circa 15 minuten gaar braden en keer het af en toe om. Laat afgedekt rusten.
- Snij ondertussen de venkel in grove stukken, de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen.
- Schil de knolselderij en snij deze in dunne repen. Halveer de krielaardappelen en de lente-uitjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten, de aardappelen en de appel over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper en rooster de groenten met de appels 30 minuten in de oven.
- Serveer de varkenshaas met de geroosterde groenten, aardappelen en appels. Serveer met grof gehakte verse kruiden
Het oorspronkelijke Lidl recept gaat uit van een kant en klare gemarineerde varkenshaas met roomkaas uit het Paasassortiment.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten