Pagina's

woensdag 8 maart 2017

Vispannetje in room-mosterdaus


Een lekker recept van Janneke Philippi. Ze is vaste kracht bij Delicious en radio Mangiare en heeft een nieuw kookboek op haar naam staan: stoven bij Janneke thuis, waaruit dit recept komt.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gram victoriabaarsfilet of andere vis of een combinatie van vissoorten zoals heilbot, zalm
2-3 eetlepels bloem
50 gram roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
100 ml droge witte wijn
150 ml visfond
100 gram zeekraal
200 ml crème fraîche
1 eetlepel milde grove mosterd
100 gram Hollandse garnalen


Bereiding:

  1. Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm. Dep de vis droog met keukenpapier en schep om met de bloem en zout en peper naar smaak. 
  2. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de visblokjes 4 minuten. Schep de vis voorzichtig uit de pan. 
  3. Fruit de sjalot 3 minuten in het bakvet. Schenk de wijn en de visfond erbij. 
  4. Leg de vis terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de vis afgedekt in 8-10 minuten net gaar. 
  5. Schep de vis weer uit de pan. 
  6. Voeg de zeekraal toe en laat het stoofvocht tot zo’n 75 ml inkoken. Schep de zeekraal bij de vis op het bord. Roer de crème fraîche en de mosterd door het stoofvocht. 
  7. Schep de vis weer door de mosterdroomsaus en verwarm nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over 4 diepe borden. Garneer de vispannetjes met de zeekraal en de garnalen.
Niet veel werk en heel lekker. De zeekraal moet er echt bij voor de knapperigheid.  Ik ga het zeker vaker maken.









Janneke Philippi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten