Matze brei heet het. Ik dacht dat het zoiets was als rijstebrij. Maar het Hebreeuwse woord brei betekent gebakken. Origineel zijn het in stukken gebroken matzes met geklutst ei gebakken in kippenvet. Je kunt ze ook met suiker of honing serveren als je meer van zoet houdt.
Ingrediƫnten voor 4 personen
4 eieren
12 kleine matzes, heel
100 g gerookte zalm, in reepjes
2 bosuien, in ringetjes
1 el kappertjes
150 ml zure room
boter
Bereidingswijze:
- Klop de eieren goed los met wat peper en zout. Houd de matzes kort onder de koude kraan en week ze in het eimengsel tot ze net zacht worden.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de matzes aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Maak roerei van het overgebleven eimengsel. Verdeel de matzes en roerei over 4 borden en leg de zalmrepen en bosuitjes erop. Top af met de kappertjes en serveer er apart wat zure room bij.
De matzes bleven vrij zacht. Ik vond ze lekkerder toen ik ze na ze nat gemaakt te hebben eerst krokant bakte, daarna door het geklopte ei haalde en toen afbakte.
Ook zonder zalm en met heel veel peper waren ze heel lekker.
Recept van Sligro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten