"Je weet niet wat je proeft! Zo lekker kan gezond echt zijn",zegt Clara ten Houte de Lange van Okoko.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 dieprode puntpaprika's, in kleine stukjes gesneden
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook, gesneden
3 a 4 rijpe tomaten in stukjes gesneden (of uit blik)
volle lepel gehakte verse oregano
200-300 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout naar smaak
eventueel Hüttenkäse
Bereiding:
- Fruit in een pan met een beetje olijfolie de stukjes puntpaprika, gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht worden.
- Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Schenk er de groentebouillon bij en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een mooi gladde en lichtgebonden soep. Serveer in diepe borden of wijde kommen en schep een volle lepel hüttenkäse in het midden.
Ik heb vrijwel dezelfde soep gemaakt : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2015/12/soupe-de-tomates-et-poivrons-rouges-de.html
BeantwoordenVerwijderen