Peter Lute over de kruiden in dit gerecht:
Langs de Amstel groeien veel wilde kruiden, zoals weegbree, duizendblad, zuring en zevenblad. De meeste zijn stevig van structuur. Je kunt er dit lekkere broodje mee maken.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 stuks van je favoriete afbakbroodje
1 el ras el hanout
200 g gekookte couscous
mayonaise, naar smaak
versgeplukt tuinkruidenmengsel
8 plakken pastrami of andere vleeswaren zoals pekelvlees of ham
olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes af in de oven. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en verwarm hier de ras el hanout in. Niet te heet maken, want dan worden de kruiden bitter. Voeg de couscous toe en roer het een aantal keer om. Neem de pan van het vuur. Voeg er naar smaak mayonaise aan toe.
- Snijd de verse kruiden grof en meng erdoor.
- Beleg de broodjes royaal met de salade en leg de pastrami er losjes doorheen. Je kunt de pastrami ook even kort grillen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten