Het recept is gemaakt met salami en roomkaas uit de Balkan. Als die er niet zijn neem je gewoon andere worst en roomkaas..
Ingrediƫnten:
1 spitskool
10 g bieslook
5 el halfvolle slasaus
2 rode uien, gepeld
1 citroen
3 kleuren paprikamix
1 rode peper
Olijfolie
1 bolcourgette (heb ik niet gedaan)
1 Petrohan salami (droge worst van wild)
Voor erbij:
1 stokbrood
5 g peterselie
100 g sardientjes
100 g Kajmak (soort verse roomkaas, smaakt een beetje als een mengsel van roomkaas met feta en zure room)
Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de spitskool in dunne reepjes en hak de bieslook fijn. Meng de spitskool en bieslook met de slasaus in een grote kom. Breng de spitskool op smaak met peper en zout.
- Snij de uien in dunne ringen en pers de citroen uit. Marineer de uienringen in het citroensap en zet weg tot later gebruik.
- Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Hak de rode peper fijn en snij de paprika’s in dunne reepjes. Snij de bolcourgette in blokjes van 2 cm.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Roerbak de courgetteblokjes en paprikareepjes samen met de rode peper in 4 minuten beetgaar. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
- Snij vervolgens de salami in dunne plakjes.
- Verdeel de gebakken groenten, plakjes salami en gemarineerde uien over de koolsalade.
Voor erbij:
- Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de peterselie fijn en meng de kruiden vervolgens met de sardientjes en Kajmak.
- Serveer de Balkansalade met het warme stokbrood en de sardientjesdip.
Recept Lidl.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten