De Siciliaanse schnitzel wordt in tegenstelling van de cotoletta Milanese en copycat Wiener schnitzel niet gebakken, maar in de oven bereid. Dat scheelt weer vet op de dijen.
In Palermo maken ze hem zo:
Ingrediƫnten:
500 gr kalfslapjes
300 gr paneermeel
30 gr kappers uit het zout, ontzout
50 gr zwarte olijven, ontpit
1 teen knoflook, gehakt
peterselie gehakt
zout
extra vergine olijfolie
geraspte kaas: liefst caciocavallo, of provolone (of Goudse kaas)
Bereiding:
- Meng voor de paneerlaag het paneermeel, knoflook, peterselie, kaas, fijngemaakte olijven en kappers.
- Sla het vlees plat met de vleeshamer (c.q. onderkant van een zware pan, deegroller) , haal ze vervolgens door de olie en het paneermengsel. Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200C tot ze goudbruin zijn.
Smaakte helemaal niet gek. Het vlees blijft lekker mals.
Recept Cotoletto alla Palermitana gelezen op Siciliafan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten