Deze curry is snel en gemakkelijk. Je kunt allerlei groenten gebruiken, zoals blokjes aubergine, bloemkool, aardappel. Bij mij begon het met een half zakje peultjes dat ik over had van de Vietnamese salade van Nigella en een zakje bimi.
Ingrediƫnten:
3 eetlepels plantaardige olie
1 ui in halve ringen
250 g stevige tofu, grof gesneden
3 tot 4 eetlepels currypasta naar keuze
500 ml kokosmelk
1 wortel, in dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
200 g broccoli, in roosjes
100 g peultjes
1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
1½ eetlepel limoensap
2 limoenblaadjes, fijngehakt, zonder steeltjes als je groene currypasta gebruikt
Bereiding:
- Verwarm de olie in een wok en bak hierin de tofoe goudbruin. Bak ook de ui aan en voeg de currypasta en de kokosroom die boven in het blik is ontstaan toe. Bak alles al roerend 3 minuten.
- Voeg resterende kokosmelk, wortel, paprika en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat de curry 10 minuten sudderen.
- Voeg broccoli en peultjes toe en laat alles nog 5 minuten koken. Draai het vuur uit als de broccoli gaar is en giet het limoensap erbij. Bestrooi de curry voor het serveren met limoenblaadjes.
Serveer desgewenst met Thaise rijst.
Het smaakte prima en het is snel klaar.
Gebaseerd op een recept van Jody Vassallo uit Basic Thais
Je kunt er ook een zak bevroren gemengde diepvriesgroenten doorgooien; dan wordt het echt een studentengerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten