Ingrediënten voor 6 personen:
2 el gefermenteerde zwarte bonen*
2 el zonnebloemolie
3 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
2 kg mosselen, in de schelp
1 tl sesamolie
1 el sojasaus light
2 el oestersaus
2 el suiker
3 bosuitjes, in ringetjes
1 Spaanse peper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, in smalle reepjes
Bereiding:
- Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan en hak ze grof in de foodprocessor.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok (volgende keer pak ik gewoon mijn mosselpan) en fruit hierin kort sjalotten, knoflook en zwarte bonen aan. Voeg de mosselen toe, dek de wok voor 90 procent af met een deksel en bak tot de schelpen openstaan; schud de mosselen tussendoor regelmatig.
- Voeg sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui en de Spaanse peper toe en schep alles snel door elkaar.
- Verdeel de mosselen over kommen of diepe borden en bestrooi met de overgebleven bosui en Spaanse peper.
*Zoek voor de zwarte bonen op de site van Aziatische ingrediënten: http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-boontjes/#more-229
Ik vond het wel lekker, ik ben sowieso dol op gefermenteerde zwarte bonen.
Uit: Julius Jaspers
Oriental Streetfood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten