Er bleef nog veel vlees over van de kippensoep, zonde om weg te gooien. Als bijgerecht deze pulled kip ketjap gemaakt. Ook lekker op een broodje met schijfjes komkommer of zoetzuur.
Ingrediƫnten:
uitgeplozen vlees van een rest soepkip
4 el Helen ketjap zoet/zout
2 el zoute ketjap (A label)
1 tl geraspte gember
1/2 tl witte peper
2 grote lepels olie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook
1 tl tomatenpuree
evt. 1 Mme Jeannette peper
Bereiding:
- De geplozen kip marineren met de zoute ketjap, Helen ketjap, witte peper, geraspte gember, en 2 tenen knoflook geperst. Goed mengen en indien mogelijk 2 a 3 uur laten intrekken.
- Neem een ruime pan en doe de lepels olie erin. Fruit dan de ui en de tomaten puree goed blijven roeren. Doe daarna de kip met de marinade saus in de pan. Goed omscheppen en de deksel erop doen. Laat warm worden. Klaar.
(Gebruik je vers
vlees, neem dan 2 kippenbouten of borststuk, gesneden/gehakt in vier stukken. Dat mag ongeveer 15 minuten op
een wat hoge temperatuur bakken, daarna mag hij op een wat lager standje om het
garingsproces te voltooien. Ongeveer 20 minuten dan is de kip klaar.
Voor een lekkere geur
is het mogelijk om een hele peper in de kip te doen bij de laatste 10 minuten.
Wil je een wat pittige smaak laat dan de peper openknappen de peper zal zich
dan vermengen met de saus en de kip en maakt het pittig.)
Gebaseerd op een recept uit Surinamcooking.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten