Pagina's

donderdag 8 maart 2018

Viscurry uit Goa






Ingrediënten:
2 eetlepels plantaardige olie
2 theelepels mosterdzaad
1 kleine ui, gesnipperd
stukje pijpkaneel van 2½ cm
10 g verse gember
7 grote tenen knoflook
1-3 milde gedroogde rode chilipepers
2 theelepels gemalen komijn
4 theelepels gemalen koriander
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
1 theelepel garam masala
2 middelgrote tomaten, gepureerd
400 ml kokosmelk
450 g stevige witte visfilets, in grote blokjes
zout naar smaak en veel versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Pureer met een blender of staafmixer de gember, knoflook en chilipeper met 50 ml water tot een gladde pasta.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan. Doe het mosterdzaad erbij, wacht tot het gaat springen, zet het vuur laag en doe ui en kaneel erbij. Fruit de ui in ca. 8 minuten goudkleurig.
  3.  Doe de gemalen specerijen bij de ui. Verwarm alles tot het water is verdampt en bak het nog 2 minuten, of tot de olie vrijkomt. Voeg de tomaten toe met 100 ml water, laat al het water verdampen en bak de pasta 4-5 minuten of tot de olie erop komt drijven.
  4. Roer de kokosmelk erdoor samen met 150 ml water, breng alles tegen de kook aan en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Doe de vis erin en laat die in 4-5 minuten gaar worden. Proef of de smaak goed is en serveer.
Bij gebrek aan tomaten heb ik passata gebruikt, vandaar dat de kleur donkerder is.

Recept uit De Indiase keuken van Anjum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten