Lekker en snel te maken, tenminste als je kant-en-klare harissa uit een tube of blikje neemt. De combinatie van het pittige van de harissa en de zoete suiker op het deeg is verrassend lekker.
Ingrediënten
600 grote diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
1 pak filodeeg (ontdooid)
100 gram boter (gesmolten)
poedersuiker (om te bestrooien)
1 snufje paprikapoeder
harissa
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verdun de harissa met olijfolie. Schep de garnalen erdoor.
- Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm en laat de rest van het deegvel overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings een volgend deegvel op. Bestrijk deze ook met boter en vervolg met een half deegvel om de bodem te verstevigen.
- Verdeel de gemarineerde garnalen met harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw over de garnalen heen. Bestrijk het deeg aan de bovenkant ook met boter en bak de bastilla’s in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrooi de bastilla’s licht met poedersuiker en paprikapoeder.
---
Wil je zelf harissa te maken, neem dan
5 rode pepers (steeltjes verwijderd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)
1 mespunt gerookt paprikapoeder of
1 mespunt paprikapoeder
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
Halveer voor de harissa de pepers in de lengte en verwijder een gedeelte van de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken en leg in een kom. Giet er kokend water over en laat 30 minuten staan. Giet het water af en pureer de pepers met de rest van de ingrediënten voor de harissa en een snufje zout tot een fijne salsa. Schep de garnalen erdoor.
Recept uit Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten