Lauwwarme linzensalade met in reepjes gesneden mortadella.
Ingrediƫnten:
200 gram du Puy of Castelluccio di Norcia linzen
4 plakken Mortadella met pistaches
1 kleine wortel
1 witte ui
1 kruidnagel
1 el lichte sesamzaadjes
1 granaatappel
1 snuf oregano
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper uit de molen
Bereiding:
- Schrap de wortel en pel de ui. Snij de wortel in blokjes en de ui in kwarten.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een (hapjes)pan, bak de ui aan waarin je een kruidnagel hebt gestoken, de wortel en het sesamzaad. Voeg de linzen toe, warm ze 1 minuut goed door en bedek ze met water. Voeg zout toe en laat 20 minuten koken: de linzen moeten nog en 'bite' hebben. Als er nog te veel vocht op zit, laat je het op hoog vuur inkoken.
- Haal de pitjes uit de granaatappel. Rol de plakken mortadella op en snijd ze in dunne repen - snij er spaghetti van!
- Maak de lauwwarme linzen op smaak met 1 scheutje olijfolie, de granaatappelpitjes en de oregano. Maal er peper over en meng voorzichtig.
- Verdeel de linzensalade over diepe borden of kommen, leg op de linzen de mortadella spagetti, sprenkel er wat balsamico azijn over en ... aan tafel!
Recept van Alba Pezone uit:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten