Het allerlekkerste recept voor eieren in een paprika-tomatensaus is volgens mij de shakshika van Ottolenghi, en daar gaan, zoals gebruikelijk bij Ottolenghi, heel veel ingrediƫnten in, wel twee keer zoveel als in deze menemen. De menemen heeft iets extra's: de merguez worstjes.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
8 merquezes van lamsvlees
2 uien
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
4 rode paprika's, in stukjes gesneden
6 tomaten, in stukjes gesneden
4 grote eieren
zout en peper
pepervlokken
Ter garnering kleinbladige sla
Bereiding:
Warm de oven voor op 180C.
- Hak de ui en de knoflook klein en bak op middelhoog vuur in een beetje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag.
- Wanneer de ui glazig is voeg je de paprika en tomatenstukjes toe.
- Doe de inhoud van de pan eventueel over in een ovenschaal en zet de schaal 15 minuten in de oven.
- Bak de worstjes op de barbecue of grillpan tot ze streepjes krijgen. Doe ze bij de groenten, breek er de eieren boven de groenten en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Strooi en zout en peper over.
- Strooi er nog wat pepervlokken over, garneer met de sla, en serveer met pita of stokbrood.
Recept van de Canadese TV kookzender Zeste-Foodlavie , ook leuk om het Frans-Canadees te horen spreken.
Klik hier voor de video |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten