Ingrediƫnten:
8 schone calamares van ca 15 cm of 12 kleine (bijv. van Lidl)
1 kop paneermeel
60 ml olijfolie
1 el gehakte platte peterselie
zout en peper
60 gr gekookte ham, in smalle reepjes gesneden
1 el rozijnen
1 teen gehakte knoflook
1 citroen
Bereiding:
- Was en droog de calamares.
- Meng in een kom de paneermeel, olijfolie, peterselie, zout en peper. Zet een gedeelte apart om later de calamares te paneren.
- Voeg de kleingesneden ham, de rozijnen, knoflook en de klein gesneden tentakels toe en roer tot een homogeen geheel.
- Vul met een klein lepeltje de calamares met het mengsel, maar niet te vol opdat ze niet kapot gaan bij het bakken en sluit met een tandenstoker. Bak ze op middelhoog vuur in een beetje olijfolie in ongeveeer 2 minuten per zijde.
- Serveer ze warm met de schijfjes citroen.
Tegenwoordig paneer ik graag met semola, griesmeelbloem, dat fijner is dan paneermeel en niet veel vet opneemt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten