Pagina's

maandag 3 december 2018

Appel-Kaas Beignets met Salade van Savooiekool



De appel-kaas beignets vond ik erg leuk. Omdat de vulling bijna smelt in de hete olie, blijft er een bijna hol 'soesje' over.

Ingrediƫnten:
Vulling voor de beignets:
1 appel bijv. Royal Gala, in heel kleine blokjes gesneden
1/2 ui heel fijn gesneden
100 gr geraspte pittige geraspte kaas
Beslag:
150 gr meel
160 ml bier of koolzuurhoudend water
Vinaigrette:
30 ml (2 el grove mosterd)
10 ml (2 theelepels) honing
30 ml (2 eetlepels) ciderazijn
65 ml kippenbouillon
30 ml (2 eetlepels) ganzenvet
De kool:
4 dikke plakken bacon of gerookt spek in blokjes
Een halve savooiekool, in fijne reepjes geschaafd/gesneden
zout
Olie om te frituren

Bereiding:
De beignets:

  1. Bekleed een plastic bakje van 10 x 15 cm met vershoudfolie.
  2. In een kom meng je de appel, de kaas en de ui met de handen. Kneed goed door elkaar zodat het een kleverige vulling voor de beignets wordt. Doe het over in het plastic bakje, leg er vershoudfolie op en druk de vulling heel stevig aan. Zet 4 uur in de diepvries of tot ze bevroren is.
  3. Doe 90 gram meel, 160 ml bier en een snuf zout in een kom en klop met een garde tot een glad beslag. Laat rusten.
  4. Verhit de friteuse op 190C (ik bakte ze in de wok). Leg keukenpapier klaar om de gefrituurde beignets op te leggen.
  5. Haal de vulling uit de diepvries en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Haal ze voorzichtig door de meel en vervolgens door het beslag. Bak ze in porties in de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm.

Vinaigrette:

  1. Klop ondertussen voor de vinaigrette  de mosterd, de honing, de azijn, de bouillon en het ganzenvet tot een sausje

De kool:

  1. Bak de spekblokjes uit in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kool toe en bak 1 minuut. Giet er vervolgens de vinaigrette bij en kook nog 5 minuten of langer naar smaak.
  2. Serveer gelijk met de beignets.
Zonder de spekjes een vegetarisch gerecht.


Recept FoodlaVie Marysol Foucault en hier vind je de video

Klink hier voor de video



Geen opmerkingen:

Een reactie posten