Pagina's

zondag 17 maart 2019

Zalm met Spinazie-Roomkaasvulling en Knoflookboter




Je kunt de zalm zowel in de pan als in de oven bakken. In feite is het een simpel receptje als je hem met Iglo dievriesspinazie met Boursin maakt.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 zalmfilets
zout en peper
2 el citroensap
2 el olijfolie
1 el boter
Vulling:
120 gr roomkaas op kamertemperatuur
120 gr ontdooide diepvriesspinazie
geraspte Parmezaanse kaas
2 fijngehakte knoflooktenen
zout en peper
Extra knoflookboter (optioneel)
1 el roomboter
1 el fijngehakte knoflook
1 el citroensap

Bereiding:

  1. Besprenkel de filets met zout, peper en citroensap. Snij het dikke gedeelte van de zalm in.
  2. Knijp het vocht uit de spinazie en meng de spinazie met de roomkaas, geraspte Parmezaan, knoflook en zout en peper. Vul hiermee de zalmfilets.
  3. Verwarm de oven voor op 180℃ Leg de filets in een ingevette ovenschaal en bak ze 10-15 minuten.
  4. Giet het vocht over in een pannetje, voeg de boter, de knoflook en het citroensap toe. Verwarm ca 30 seconden tot de knoflook geurt en giet het over de filets.


Voor de koolhydraatarme versie kun je de zalm serveren met sla of gestoomde groenten en anders met krieltjes, aardappelpuree of pasta.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten