Pagina's

maandag 19 augustus 2019

Kabeljauw en Kokkels en Mosselen a la Marinera (van Lidl)




Met de diepvries kokkels en de mosselen van de Spaanse week bij Lidl en een stukje diepvries kabeljauw maak je een prima Merluza con almejas a la marinera. Het is natuurlijk niet zo lekker als met verse vis maar met weinig moeite maak je een gerecht alsof je je vreselijk uitgesloofd hebt 😊



Ingrediënten voor 2 personen:
1 verpakking Kokkels en mosselen in witte wijnsaus uit de diepvries
2 stukjes kabeljauw uit de diepvries
1/2 ui, fijngehakt
1 à 2 tenen knoflook heel fijn gehakt
1 grote tomaat geraspt
scheut witte wijn
125 ml visbouillon van een blokje
olijfolie
zout en peper
lepel maizena opgelost in water
peterselie ter garnering


Bereiding:

  1. Laat de diepvriesschelpen en vis half ontdooien.Sij de tomaat doormidden en rasp de helften, gooi het velletje weg.
  2. Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en wanneer de olie wam is doe je er de gehakte knoflook in, bak het een paar seconden tot het geurt maar laat niet bruin worden. Voeg de gesneden ui toe, een beetje zout en bak ze in een minuut of 7 zacht.
  3. Giet de wijn erbij en laat de alcohol in enkele minuten verdampen. Voeg de geraspte tomaat toe, roer goed door en laat 5 à 7 minuten inkoken.
  4. Giet de visbouillon erbij, breng aan de kook en leg de vis en de zeevruchten erin.  Laat de vis gaar worden, draai ze halverwege om. Gebruik eventueel een deksel.
  5. Maak af met zout en peper en maak de saus eventueel wat dikker door er lepeltjes aangelengde maizena door te roeren.
  6. Garneer met peterselie.




1 opmerking: