Pagina's

dinsdag 10 maart 2020

Krokante Paddenstoelen met romige Cannellini bonenpuree en Knoflook






Het heeft precies genoeg knoflook om de medemens op 1 meter afstand te houden en de paddenstoelen bieden bescherming tegen verschillende virussen en bacteriën. 

Verder kan worden gesteld dat de boon bijna het perfecte voedsel is. Ze zijn ontzettend voedzaam, gezond en bevatten ten minste een klein beetje van alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.*

Ingrediënten:

  • 2 x 3 eetlepels olijfolie
  • 200 à 250 gram paddenstoelenmix (bijv. Lidl paddenstoelenmix voor vlees waar ook een heel grote paddenstoel in zit)
  • 1 blik cannellinibonen van 250 gram netto gewicht
  • 2 el limoen- of citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • 4 lente-uitjes in stukjes van een centimeter
  • Paar stengels palmkool of boerenkool, alleen de bladeren. Of wilde spinazie.
  • Fetakaas, verbrokkeld
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • peterselie


Bereiding:

  1. Snijd de grote paddenstoel in de lengte in vieren, de shitakes in plakjes. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 8-10 minuten bruin en krokant. Zout en peper erover en zet ze apart.
  2. Ondertussen pureer je de bonen, limoen- of citroensap, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook en 3 eetlepels water in de beker van de staafmixer of blender en pureer tot een zalvige massa, voeg meer water toe indien nodig. Maak op smaak met zout.
  3. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui en de andere teen knoflook toe en bak ze in 1 minuut bruin. Voeg de koolbladeren toe en roer ze al roerend tot ze geslonken zijn en zacht-krokant in 3-5 minuten. Maak op smaak met zout. Leg ze bij de gebakken paddenstoelen.
  4. Schep de puree in een kom of op een dienbord en verdeel er de paddenstoelen, groente, verkruimelde feta, geroosterd sesamzaad en de peterselie over. Serveer met partjes citroen.


De bonenpuree wordt dus niet verwarmd, maar is op kamertemperatuur. Het heeft iets van aioli. Ik vond het lekker maar wel behoorlijk machtig.

De volgende dag een restje opgewarmd in de magnetron was ook lekker.

Gebaseerd op en recept uit Healthyish.
* bron ahealthylife




Geen opmerkingen:

Een reactie posten