Pagina's

vrijdag 3 april 2020

Chinese Broccoli met Garnalen





Alweer wat geleerd van de voortreffelijke site The Woks of Life:

"HET BELANG VAN HET BLANCHEREN VAN GARNALEN VOOR ROERBAKKEN

Waarom blancheer je garnalen - en trouwens ook de broccoli - voordat je gaat roerbakken? Hier zijn verschillende redenen voor, waarvan sommige contra-intuïtief lijken, maar je moet ons hier gewoon op vertrouwen.
Door broccoli en garnalen te blancheren, worden ze gelijkmatiger gaar
Het maakt de uiteindelijke saus helderder en aantrekkelijker
De smaken van de saus en ingrediënten komen meer naar voren in het uiteindelijke gerecht."

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 12 grote garnalen maat 16-20 (of 350 gram garnalen die je hebt, schoongemaakt en rug ingesneden 'butterflied')
  • 300 gr  broccoliroosjes 
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel Shaoxing-wijn
  • 1 1/2 eetlepel maizena (aangelengd met 2 eetlepels water)
Saus:
  • 120 ml warme kippenbouillon 
  • 1/4 theelepel kristalsuiker (of bruine suiker)
  • 1 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/8 theelepel witte peper


Bereiding:

  1. Bereid eerst de garnalen en broccoli voor. Zet vervolgens in een middelgrote pan 1 liter water aan de kook. Ondertussen meng je de ingrediënten voor de saus en zet apart.
  2. Blancheer de broccoli 30 seconden. Er uit scheppen en uit laten lekken. Breng het water weer aan de kook en blancheer de garnalen gedurende 15 seconden. Verwijderen en uit laten lekken. De garnalen zullen ongeveer voor 60-70% gaar zijn.
  3. Verwarm de wok op hoog vuur. Giet 2 eetlepels koolzaadolie langs de randen van de wok, roer de knoflook erdoor en voeg de Shaoxing-wijn toe.(Pas op, als je dat in de hete wok doet, zit je hele keuken vol spetters)  Voeg vervolgens het kippenbouillonmengsel toe. Breng de saus aan de kook en voeg de garnalen en broccoli weer toe aan de wok.
  4. Zodra alles aan de kook is, voeg je het maizenapapje toe en wacht tot de saus dikker wordt en aan de garnalen en broccoli hecht. Er mag geen saus overblijven, hoewel je dit naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Serveer met gestoomde witte rijst! 
Recept The Woks of Life

Geen opmerkingen:

Een reactie posten