Deze manier van aubergines bakken is me uitstekend bevallen. Eerst 2 uur in de melk en dan door een mengsel van meel en polenta. De plakken aubergines nemen weinig vet op en bakken gauw bruin, terwijl de binnenkant zacht en gaar is.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 aubergines
- 300-350 ml melk
- 3 el bloem
- 2 el polenta
- 1 bosje tijm
- 4 el bloemen- of truffelhoning
- olijfolie
- zwarte peper uit de molen
- 2 el grof zeezout
- 1 limoen, de schil geraspt
Bereiding
- Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de plakken in twee lagen over een diepe schaal. Giet de melk eroverheen en zorg dat alle plakken onderstaan. Zet ca. 2 uur opzij. Meng ondertussen voor het limoenzout het zout en de geraspte limoenschil in een vijzel.
- Giet de aubergine af. Meng de bloem en de polenta in een diep bord. Verhit de honing en de tijm in een steelpan op laag vuur tot de honing goed heet is. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Wentel de plakken aubergine door het bloemmengsel en zorg dat ze rondom bedekt zijn. Verwarm ½ cm olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine in porties aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de aubergine over borden. Besprenkel met de tijm-honingdressing en strooi er wat zwarte peper en limoenzout over.
Bron Olive
Geen opmerkingen:
Een reactie posten