Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 bos aspergebroccoli (bimi), houtachtige uiteinden verwijderd, dikke stengels in de lengte gespleten, of broccoli, in de lengt gesneden en in hapklare stukken gesneden
- Kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 kleine rode ui, gepeld, in vieren en vervolgens in parten gesneden
- 1 citroen, de helft gesneden in dunne plakjes en de overige helft blijft intact
- 3 eetlepels olijfolie, plus meer om op te dienen
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel rode pepervlokken
- zout en zwarte peper
- 2 blokken feta, in repen van 2 cm
- Gekookte orzo of farro, om te serveren
- verse basilicum of koriander of andere tuinkruiden, grof gehakt (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden, schuif het rek in het onderste derde deel.
- Meng de broccoli, de tomaten, de uien en de citroenschijfjes op een bakblik met de olijfolie. Voeg komijn en gedroogde pepervlokken toe, breng op smaak met zout en peper en meng, leg alles in een gelijkmatige laag. Leg de feta tussen de groenten. (Het is niet erg als ze een beetje uit elkaar valt.)
- Rooster 15 tot 20 minuten, keer halverwege de groenten, maar laat de feta op zijn plaats zitten, totdat de broccoli aan de randjes bruin zijn, de stelen gemakkelijk met een vork kunnen worden ingeprikt en de tomaten beginnen te barsten en uiteen te vallen. Besprenkel met olijfolie en serveer met de resterende citroenhelft om te knijpen. Bestrooi met verse kruiden, indien gebruikt.
Serveer over orzo of farro.
Recept New York Times Yasmin Fahr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten