Wat in het begin van de ophokplicht begon als een toastje brie op zondag bij de buurvrouw twee huizen verderop, is langzamerhand uitgegroeid tot een wekelijkse kleine maaltijd. Ik zorg voor de hapjes, de buurvrouw voor de wijn, soep en koffie met iets lekkers na.
Mijn uitdaging is om elke week weer iets anders te maken. Inspiratie daarbij is Lidl. De Italiaanse week bracht o.a. vitello tonnato en sinaasappelsalade met olijven en ansjovis, de Spaanse week de patatas bravas en pollo al ajillo en nu was het de Amerikaanse week. Het werden Tuna Melt en Rueben sandwich, aan de bagels zalm en roomkaas kwamen we niet eens toe. Volgende week is het Halloween, ik zie wel, spannend wat het gaat worden. Ik denk iets van pompoen met blauwe kaas.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Eenvoudige Tuna Melt:
- Geroosterd brood AH Liefde en Passie Meergranen
- Tonijn uit blik, in brine of in olie, uitgelekt en uit elkaar gehaald, gemengd met heel fijn gesneden ui, bleekselderij, kappertjes en een beetje mayonaise.
- Plakje tomaat erop
- Plakjes Emmenthaler of zo
- Zet in oven tot de kaas smelt
- Geroosterd brood AH Liefde en Passie Meergranen
- Thousand Island dressing
- Milde wijnzuurkool (warm)
- Geroosterde kummelzaadjes
- Veel pastrami
- Schijf augurk
- Plak kaas naar keuze
Nou dat is feest elke zondag !
BeantwoordenVerwijderen