Pagina's

zondag 14 maart 2021

Hapje met Gerookte Forel en Zoetzuur


 


Ingrediënten
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 zure augurk, in dunne plakjes
  • 75 g MonChou
  • 75 g crème fraîche
  • 2 takjes dille, de helft fijngehakt
  • 100 g gerookte forelfilet
  • 1 el citroenolie
  • 1 tl mierikswortel
  • paar blaadjes little gem, fijngesneden
  • Stokbrood (of flammkuchenbodem)


Bereiding:

Meng de ui met de augurk en enkele eetlepels augurkennat en zet afgedekt weg.

Roer de MonChou los met de crème fraîche (houd 1 eetlepel crème fraîche achter) en meng de fijngehakte dille erdoor.

Verdeel dit mengsel in een dun laagje over de sneetjes stokbrood. Verdeel de vis er in plukjes over en besprenkel met citroenolie.

Pluk de overige takjes dille en meng met de sla door het ui-augurkmengsel.

Meng de mierikswortel met de overige crème fraîche. Schep dit over de sneetjes (geroosterd) brood en bedek met het slamengsel. Serveer meteen.


Recept Sligro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten