Ingrediënten:
- 500 g snijbonen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- klontje roomboter
- 1 eetlepel koolzaad- of olijfolie
Bereiding:
Snijd de zijkanten van de snijbonen af met een kaasschaaf of dunschiller. Snijd ze diagonaal in stukjes en doe ze in een grote pan met de knoflook, boter, olie en 3 of 4 eetlepels water. Verhit tot het stoomt en roer de smeltende boter en knoflook door de bonen.
Leg het deksel zo op de pan dat er nog een klein kiertje is, draai het vuur erg laag en laat 30 minuten heel zacht koken tot de bonen helemaal gaar zijn. Roer af en toe door en voeg een extra scheutje water toe als de bonen lijken aan te branden. Haal het deksel van de pan en laat de laatste 5-10 minuten van de kooktijd het grootste deel van het water verdampen. Voeg peper en zout toe en dien heet of koud op met al het knoflook-botervocht erbij.
Recept van Hugh Fearnley-Whittingstall uit
Hoe smaakten die snijbonen die zolang gesudderd hebben ?
BeantwoordenVerwijderenIk heb op mijn to do lijst ook snijbonen, maar juist kort gefrituurd in olie met allerlei kruiden. Komt binnenkort aan de beurt.
Als ik het echt héél lekker vind, dan schrijf ik het erbij. Hoewel het voor de tweede keer wel eens tegenvalt en vice versa. Ik weet niet waaraan het dan ligt.
BeantwoordenVerwijderen