Pagina's

dinsdag 17 augustus 2021

Biefstuk met Balsamicojus en heel veel groene Groenten



 

Lekker veel groene groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 biefstukken (à 150 g) 

3 teentjes knoflook (geperst)

1 krop botersla

1 citroen 

150 gram peultjes (schoongemaakt) 

100 gram haricots verts (schoongemaakt)

250 gram verse of diepvriesdoperwten 

4 eetlepels olijfolie

100 gram hamreepjes

circa 6 blaadjes verse munt 

50 milliliter vleesbouillon of 50 milliliter vleesfond

2 eetlepels balsamicoazijn


Bereiden:

Wrijf de biefstuk rondom in met de knoflook. Strooi er peper over.

Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes.

Snijd de helft van de citroen in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.

Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout.

Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant.

Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt, de slareepjes en citroenschil erdoor.

Schep de biefstuk uit de pan.

Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel en garneer eventueel met partjes citroen.


Recept uit Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten