Pagina's

zondag 17 oktober 2021

Pak Choi met Gember, Knoflook en Sesamolie



Ingrediënten:

2 st  Pak Choi (Paksoi)

3 eetlepels koolzaadolie of lichte olijfolie

¼ theelepel vers geraspte gember (optioneel)

3 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)

1/2 theelepel zout

1/8 theelepel suiker

½ theelepel sesamolie

1/8 theelepel witte peper

1/8 theelepel Ve-Tsin (volledig optioneel)

2 eetlepels hete kippenbouillon (optioneel)

Bereiding:

Snijd de pak choi  schuin in stukjes van 1 à 2 cm.  

Verhit je wok of grote pan op laag vuur en voeg de olie toe. Voeg direct de gember toe (indien gebruikt) en dan de knoflook .

Zodra je de gember en knoflook in de pan hebt, voeg je de groenten toe en zet je het vuur op de hoogste stand. Roerbak met een scheppende beweging zodat de gember, knoflook en olie gelijkmatig over de groenten worden verdeeld. 

Voeg vervolgens zout, suiker, sesamolie, witte peper en de Ve-Tsin en eventueel hete kippenbouillon toe. Roerbak nog 1-2 minuten zonder deksel. Serveer direct. Het kan zijn dat je een beetje of veel vloeistof hebt, dus gebruik een diepe schaal om te serveren. Het zit boordevol vitamines en is heerlijk als je het over een beetje rijst giet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten